REZERVACE
STOLU NA TEL.:
+420 777 330 796

Povinnost značení alergenů




Od 13. prosince 2014 vzniká povinnost označovat v jídelním lístku alergeny,
 které daný pokrm obsahuje.

 
Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování
 dle směrnice 1169/11 EU článek 21 a Vyhl. 113/2005 Sb., § 8 odstavec 10:

 
1) Obiloviny obsahující lepek (pšenice, žito, ječmen, oves, špalda)
2) Korýši a výrobky z nich
3) Vejce a výrobky z nich
4) Ryby a výrobky z nich
5) Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
6) Sójové boby (sója) a výrobky z nich
7) Mléko a výrobky z něj
8) Skořápkové plody a výrobky z nich (všechny druhy ořechů)
9) Celer a výrobky z něj
10) Hořčice a výrobky z ní
11) Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12) Oxid siřičitý a siřičitany (např. sušené meruňky)
13) Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14) Měkkýši a výrobky z nich
 


ZPŮSOB ZNAČENÍ ALERGENŮ V NAŠÍ RESTAURACI:

Číslo alergenu dle výše uvedeného seznamu je značeno způsobem např. „A-9“
(celer a výrobky z něj). Uvádí, který alergen daný pokrm obsahuje. Tyto informace jsou uvedeny jak v jídelním lístku, tak na DEVON.CZ




<< Zpět na kompletní přehled novinek