REZERVACE
STOLU NA TEL.:
+420 777 330 796

Novinka - GIN BOMBAY SAPPHIRE




NOVINKA v naší nabídce alkoholických nápojů! 
 
Prémiový GIN 
BOMBAY SAPPHIRE. 
 
Tento víkend (16.-17.1.) za zaváděcí ceny. 
BOMBAY SAPPHIRE 0,04l za 30,-
BOMBAY SAPPHIRE 0,04l + TONIC 0,25l za 50,-



Angličané říkali ginu „holandská odvaha“, ale Nizozemci sami jej nazývali „genever“ (z franc. genièvre - jalovec). V roce 1688 si holandský protestant Vilém Oranžský vzal za ženu dceru anglického krále Marii a dosedl tak na britský trůn.
Každý Angličan poté dostává právo vyrábět svůj vlastní gin. S příchodem Viléma a Marie na trůn se v Anglii vyrábí 500 tis. galonů ročně. V r. 1733 se jen v Londýně legálně vyrobí více než 11 mil. galonů (1 galon = 4,54 l).
V roce 1761 přichází v hrabství Cheshire muž jménemTomas Deakin s recepturou BOMBAY SAPPHIRE ginu typickou jedinečným výrobním procesem a nejkvalitnějšími vybranými "botanicals".
 
Proces jak se Bombay Sapphire vyrábí je známý jako vapour infusion, neboli plynná infúze. Spočívá v tom, že se alkoholové páry mísí s přísadami v plynném stavu - prochází přes bylinnné přísady umístěné odděleně v perforovaných měděných koších a tím je umožněno vstřebání každého bylinného aroma. 
Unikátní způsob výroby, výborná kvalita použitých ingrediencí a jejich vzájemná vyváženost, zaručují Bombay Sapphire jeho nezaměnitelný charakter. Jeho aroma a svěží, delikátní chuť jsou hlavním přínosem pro vyváženost klasických martini koktejlů nebo jiných míchaných nápojů z Bombay Sapphire.
 
100% nejčistší obilní destilovaný v Catherhead destilační aparatuře. Čistý alkohol se smíchá s bylinkami.
Nečistoty jsou odstraněny speciálním filtrem v destilační koloně. Ve světě jsou funkční pouze čtyři tyto jednotky. Alkoholová pára prochází přes měděný koš obsahující botanicals. Jemná vůně každé botanicals je do alkoholu absorbována. Destilační proces se nazývá parní infúze. Infuzovaná pára je kondenzována do destilační nádoby. Alkohol je následně promíchán s pramenitou vodou.

Mezi deset unkátních botanicals, které jsou součástí Bombay Sapphire patří například citronová kůra, jalovcové bobule, angelika, mandle, lékořice, koriandr nebo kosatec. Díky unikátní kombinaci a množství bylinek má Bombay Sapphire tak vyrovnanou chuť.




<< Zpět na kompletní přehled novinek